Khamis, 11 Julai 2013

Ramadhan 1434H

Assalamualaikum buat semua...
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tahun ini berpuasa seperti tahun-tahun lepas,
cumanya tahun ini  sebagai seorang isteri
tiada apa yang berbeza, sama saja.
masih di sini bersama mereka..
bersama rakan-rakan sekerja,
dan teman-teman serumah
terima kasih sahabat.
adanya kamu
ubat rinduku.
 
maaf kiranya ramadhan ini aku tidak bersamamu
tidak menyediakan makan minum buatmu
tanggungjawab yang tak dapat ku tunaikan,
lantaran tuntutan kerja menjarakkan kita
mungkin belum tiba rezeki bersama
semoga terus diberi kesabaran
berkat Ramadhan yang
penuh kemuliaan
 
Usah bersedih bila kudratmu tidak seperti dulu
ku tahu payah untuk mak terima semua ini
percayalah mak, dalam setiap ujianNya
tersirat seribu hikmah tersembunyi
moga mak terus diberi kekuatan
dan kesihatan yang baik dibulan
mulia Ramadhan al Mubarak
 

***sebenarnya aku baru lepas kol orang JPA bertanyakan urusan pertukaranku.. masih belum ada rezeki bertukar.erm PJJ lagi la jawabnya.sabar.


selamat menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan yang mulia, hargai masa bersama orang-orang yang tersayang :)

36 ulasan:

  1. ada hikmah kan...

    bersabar la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabar jelah, pujuk hati.ehe..

      Padam
  2. Aduhai dik... kakak dapat bayangkan apa yg bersarang di hati.
    Teruskan solat hajat moga cepat dapat duduk sebumbung

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam ni la kak, terkadang sedih jugak..tapi kena sentiasa positifkan diri ada rezeki dapatlah dok sebumbung

      Padam
  3. Alahai... kesian nya... doa je la dipercepat urusan pertukaran tu. Jangan berjauhan lama-lama

    BalasPadam
    Balasan
    1. yelah shidah, dah kawen ni xleh dah nak ber'PJJ' lelama.urmm

      Padam
  4. Salam,

    Selamat menjalani ibadah puasa. Muga Ramadhan kali ini adalah yang terbaik!

    ~insan marhaen~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ramadhan jugak buat IM dan ibu_suri moga keduanya di berikan kesihatan yang baik di bulan mulia ini

      Padam
  5. Pengorbanan demi hidup serta masa depan. Bersabarlah.

    Doa yang terbaik jugak buat bonda.

    BalasPadam
    Balasan
    1. JunAina,
      terima kasih sudi singgah...
      org kata bersusah-susah dulu kan.harap akan membuahkan hasil yg manis di masa depan :)

      Padam
  6. salam ramadhan...

    harap2 kita dapat menunaikan ramadhan ini hingga keakhir..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih Bunda sudi singgah sini:)

      Padam
  7. sabar ye...teruskan berdoa...ada hikmah di sebalik apa yg Allah rancangkan ni...

    anyway, saya seronok baca blog sis ni...pertama kali saya singgah blog seseorg dan saya scroll sampai habis sambil baca dgn penuh minat...ini serius tau...teruja dgn pisang lenyek goreng tu...heheh...selalulah update ye...

    dan tengs jugak drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...nice blog!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahida,
      terlebih dulu terima kasih sudi bertandang ke blog yang jarang nak ber'update' ni.ehe..time 'rasa' itu datang laju je saya kan taip entri :)

      boleh la cuba wat pisang lenyek goreng tu bulan pose ni.tapi mesti juadah buka dah banyak kan.

      Padam
  8. sabar akak yea. Semoga dimudahkan urusan untuk tinggal bersama. banyakan berdoa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih ye :) bersabar je yang saya mampu

      Padam
  9. sabar banyak2.doa pun kena banyak juga.insyaAllah.
    msti best tunggu weekend kan? ? he he

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehe...itu la kak IM, Jumaat je mesti alek keja sharp terus gerak alek Melaka..tiba hari Ahad time nak balik sini terus jadi berat hati.sabar je saya kak

      Padam
  10. Selamat menyambut bulan ramadhan puan bunga tulip.
    sabar banyak2. dugaan di bulan ramadhan. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Atie..
      bila kena panggil puan rasa macam xpercaya jak dah tukar status.aduhh...slagi tak tinggal bersama ni macam xlengkap idup suami isteri.

      Padam
  11. Assalamu'alaikum Bunga Tulip
    Pak Temuk doakan ikatan mulia yang baru saja diraikan itu kukuh berpanjangan hingga ke akhir hayat. Bersabar dan teruslah meminta kepada Allah, semoga dapat segera tinggal bersama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam Pak Temuk..
      Terima kasih sudi singgah disini. Saya suka perkongsian Pak Temuk di blog pasal pokok tanaman Pak Temuk, boleh dikira semuanya menjadi.

      Terima kasih atas doa dari Pak Temuk, tetiba saya teringat dekat arwah ayah saya yang dulu suka bercucuk tanam, lebih kurang seusia Pak Temuk. Saya doakan moga Pak Temuk sekeluarga diberi kesihatan yang baik di bulan mulia ini.

      Padam
  12. Salam.

    Anggaplah ia sebahagian dari ujian hidup berumahtangga tia :)
    Banyakkan berdoa..insyaALLAH, pasti ada jalannya..tambah lagi, kita niat nak jadi isteri yg baik, yg boleh bahagiakan suaminya kan.. :)

    Lana doakan..ada jalan keluarnya nanti..bersabar n terus berdoa ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lana,
      Mungkin ini yang dinamakan pengorbanan kan, berjauhan dan terus bersabar untuk semua ini. tidak mengapalah hujung minggu kan lebih indah bila sesekali berjumpa.chewah :)

      Padam
    2. oh ya.. ibu tia ada sakit apa2 ke, kurang kudrat..?

      Padam
    3. kena angin ahmar (stroke) awal tahun haritu..mmg tak sangka sebab sebelum ni sihat je. tapi benda nak jadi kan..ujian sume ni Lana

      Padam
  13. Assalam Bunga Tulip,

    sedih lak kite baca sajak (kan?) atas tu...
    jarak jauh dari suami.. awak tabah n kuat, saya pasti n yakin itu...
    sebagai anak.. tentu la susah hati dgn kesihatan ibunya.. kite cuba la bantu mane yg kite mampu..
    moga bahagia awak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam EMMe,

      sajak ke?he..saya pun xtau nak klasifikasikan sebagai apa.. yang pasti ia cuma luahan rasa dari seorang yang bergelar isteri dan anak :)

      Padam
  14. sayu je baca. kak kerap mengalami pengalaman begini bila cik abe ditukarkan dan pertukaran kak belum diluluskan. bersabarlah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Anim,
      nak tunggu permohonan diluluskan tu rasa lama je kan
      apa pun bersabar la. hadapi dengan senyuman.ehe..

      Padam
  15. moga dpt ddk dkat ya nti dear..sama2 kita doakan ;-)

    BalasPadam
  16. Duk jauh ngan husband ya?
    saabr ya..dugaan baru kawin...
    satu hari nanti mst bersama...=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak AA,
      Dugaan betul kan.
      gigih ni setiap hujung minggu
      Putrajaya-Melaka

      Padam
  17. Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    BalasPadam