Rabu, 8 Januari 2014

Wordless Wednesday - Ikan Patin

 
 
Mungkin ada tekak yang tak boleh terima ikan sungai,
tapi tekak saya ni selera kampung...
 
 
*Ikan Patin Masak Lomak Cili Padi versi Sabah*

15 ulasan:

  1. Yg namanya masak lemak.. mmg kegemaran akak..



    Nong andy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kak Nong,

      Makan panas-panas lagi sedap :)

      Padam
  2. Ikan sungai memang saya kurengg sikit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. En. Abil,
      Rasa dia mmg lain sikit kan berbanding ikan laut

      Padam
  3. aduh, sedap nih...yummy3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mak buyung kurangkan makanan masak lemak :P

      Padam
  4. ada isi serai ke? nampak pekat..=)
    saya orang pahang, my fav dishes..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nisa,
      Ye ada letak serai..
      Kuah dia jadi pekat sebab api terlebih besar kot.ehe..
      ada letak daun kesum dgn daun limau purut sikit :)

      Padam
  5. Salam.

    BT, seingat lana kan..1st time makan ikan patin, dlm 3-4 thn lepas..pi tmn ngra, makan ikan patin masak tempoyak.. mmg rasa lain skit..tpi sedap je,hehe

    Aah, ada yg tak makan..pakcik lana suka mancing, blik kmpg, hri2 mancing ikn sungai..tpi dia tak pernh mkn..org lain la yg menghabiskannya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Liana,
      Rasa ikan patin ni memang lain sikit dari ikan yang lain.ehe..mungkin rasa dia yang 'lain' itu buat orang suka makan.. kalau masak tempoyak lagi sedap tambah sedikit rasa pedas

      Padam
  6. Bila singgah RnR sungai Perak, ibu_suri n anak-anak IM suka order ikan patin masak tempoyak.

    IM selalunya tak makan sebab sebab tak suka tapi nak reduce budget...

    Mahal.. seketul RM4~5.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam saudara IM,
      saya memang pernah dengar pasal harga ikan patin yang mahal..mungkin itu ikan patin liar dari sungai..

      Seeloknya bila makan di luar/di kedai tanya dulu harga ikan tu sepotong takut masa nak bayar kita terkejut dengan harga yang tidak berpatutan

      Padam
  7. jas, pandainyerr masak ni, nanti boleh la masak benda ni bila kak zie p melaka.. hehe

    BalasPadam